PostNL op de Gay Pride

Homo, hetero of genderneutraal. Wie of wat je ook bent: ben jezelf. Dat is wat kan bij ons bedrijf. Dat laat PostNL zien op de Gay Pride in Amsterdam. We doen al een aantal jaren mee. Aan de kade ligt een boot vol feestende collega’s.

Iedereen mag het weten
Onze boot knalt oranje: de kleur van PostNL. Boven onze boot bungelt een joekel van een ballon met ons logo. Die oranje ballon zie je al van ver. Iedereen mag het weten en zien. PostNL feest mee op de Gay Pride. Daar zijn we trots op.

Iedereen is gelijk
‘Op onze boot staan mannen en vrouwen, transgenders, lesbo’s en homo’s,’ vertelt collega Stephanie Hofwegen, eventmanager bij merk- en marketingcommunicatie. ‘En we hebben van alle boten de leukste drag. De een is niet meer of minder dan de ander. Zo het hoort te zijn! Dat vier je met elkaar. Echt een feest is dat.’

Jezelf zijn
‘Je kunt bij PostNL jezelf zijn. Zo maak je ook het beste van je werk,’ zegt Stephanie Hofwegen, eventmanager bij merk- en marketingcommunicatie. We willen iedereen die vrijheid geven. Je moet je veilig voelen in een organisatie. Dat gaat niet vanzelf. Daar moet een bedrijf tijd en aandacht aan geven. Stephanie: ‘Tuurlijk zijn er nog altijd stappen te maken, maar we zijn een stuk verder dan de meeste bedrijven.’ Daarom feesten we mee op de Gay Pride.

Bellen blazen
‘Overal zag je feestende mensen: op onze boot, op de wal en op de bruggen,’ vertelt Stephanie. ‘Zo’n massa mensen maakt grote indruk. Mensen zongen. En ze gaven elkaar bloemen. Je voelt de warmte en gezelligheid. Echt fantastisch. Ik heb genoten van iedereen!’